Tarih: 28.10.2025 14:03

Av. Ebubekir Elmalı, Demokrat Parti Genel Başkan Danışmanı Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Demokrat Parti'de önemli bir atama gerçekleşti. Hukuk alanındaki çalışmaları, toplumsal duyarlılığı ve siyasi duruşuyla tanınan Avukat Ebubekir Elmalı, Demokrat Parti Genel Başkan Danışmanlığı görevine getirildi.

Parti yönetiminden yapılan açıklamada, Elmalı'nın özellikle demokratik hukuk devleti, adalet sistemi ve gençlik politikaları konularında Genel Başkan'a doğrudan danışmanlık yapacağı belirtildi.

Yeni görevine ilişkin değerlendirmede bulunan Av. Ebubekir Elmalı, gençliğe dair çarpıcı mesajlar verdi:

"Türkiye'nin en büyük gücü, umudunu yitirmemiş gençleridir. Ancak bugün gençlerimizin emeği değersizleştirilmiş, hayalleri ertelenmiş, sesi duyulmaz hale getirilmiştir. Biz, o sesi yeniden duyurmak, vicdanın dili olmak için yola çıkıyoruz."

Elmalı, açıklamasında iktidarın gençliğe bakışını da eleştirerek şunları kaydetti:

"Gençleri sadece seçim zamanı hatırlayan, liyakati değil sadakati ödüllendiren bir anlayış, bu ülkenin geleceğini karartıyor. Biz Demokrat Parti olarak, gençlere öğüt değil, fırsat veren bir Türkiye'yi inşa edeceğiz."

Siyasi Geçmişi ve Tercihinin Gerekçesi

Köklü Erzurumlu kimliğiyle tanınan Ebubekir Elmalı, siyaset sahnesinde de farklı dönemlerde çeşitli partilerde görev aldı.
Daha önce Değişim Partisi'nde yer alan Elmalı, partinin kurucusu Mustafa Sarıgül'ün, partiyi tam olarak kurmadan CHP'ye katılma kararı almasını doğru bulmadığını belirterek bu partiden ayrıldı.

Bir süre Yeniden Refah Partisi saflarında da siyaset yapan Elmalı, ayrıca AK Parti'den milletvekili aday adayı olmuştu. Ancak hem Yeniden Refah Partisi'nin hem de AK Parti'nin söylemlerinin, kendi demokrat duruşu ve toplumsal vicdan anlayışıyla örtüşmediğini ifade etti.

Elmalı, son olarak Demokrat Parti'ye katılarak bu partinin "vicdan merkezli, gençlere fırsat veren" siyasetine destek vermeyi tercih etti.

"Erzurum'un Duruşunu Her Yerde Temsil Edeceğim"

Memleketi Erzurum'a olan bağlılığını her fırsatta dile getiren Elmalı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben iyi bir Erzurumluyum, iyi bir Erzurumsporluyum. Memleketimin vefalı, vakur ve adaletli insanlarının temsilcisi olarak; Ankara'da da, Türkiye'nin her yerinde de bu duruşu sürdürmekten onur duyuyorum."

Parti yönetimi, Elmalı'nın danışmanlık görevinin, Demokrat Parti'nin gençlere daha yakın, topluma daha duyarlı ve vicdan merkezli siyaset anlayışını güçlendireceğini vurguladı.

Hukuk alanındaki birikimiyle tanınan Av. Ebubekir Elmalı, özellikle genç hukukçular ve yeni kuşak demokratlar için "dürüst siyaset" anlayışının sembol isimlerinden biri olarak değerlendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —