Tarih: 14.07.2022 17:40

15 Temmuz mesajları

Facebook Twitter Linked-in

Vali Okay Memiş: “15 Temmuz zaferi yüce Türk milletinin yeniden şahlanışıdır

Erzurum Valisi Okay Memiş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “15 Temmuz zaferi yüce Türk milletinin yeniden şahlanışıdır” dedi.
Vali Memiş, mesajında şunları kaydetti; “15 Temmuz 2016 günü hain darbe girişimiyle karşı karşıya kalan memleketimizin bütün ufuklarını karartmaya azmetmiş, bir ihanet çetesi karşısındaki vakur, cesur ve vatanperver tutumuyla tüm dünyaya örnek olan; vatanına, milletine, milli iradeye ve hukuk düzenine sahip çıkan Aziz milletimizin onurlu duruşu her türlü takdirin üzerindedir. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk milleti, sahip olduğu özelliklerle dünya üzerinde saygın bir konum edinmiştir. Türk milleti, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir millettir.
İstiklal Mücadelesi günlerinde olduğu gibi, bugün de milletimiz başta vatanına, izzet ve haysiyetine sahip çıkması, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, hürriyet, irade ve bekasına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden karşı koymuştur. Tankların önüne yatan, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını manevi değerlerimiz, devletimiz, milletimiz, istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi anmak, Gazilerimizi yâd etmek, bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak hepimiz için milli ve vicdani bir görevdir.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. Yıl dönümünde tüm yurtta gerçekleştirilecek programların yerine getirilmesi; yapılacak olan tüm programlarda, 15 Temmuz sürecinin milletimiz ve özellikle gelecek nesiller nezdinde, ortak bir bilince dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir. Allah’a şükürler olsun ki 15 Temmuz da Yüce Türk milleti bu menfur kalkışmayı bertaraf ederek, hain emeller peşinde koşanların bu kötü niyetlerini gözünü dahi kırpmadan, canını ortaya koyarak boşa çıkarmıştır.
Ülkemiz karşıtı siyasal örgütlenmelere FETÖ, PKK, PYD, YPG, gibi tüm terör odaklarına karşı en etkili mücadele, bu alanlarda milli birlik ve toplumsal çoğulculuk anlayışı ile hareket etmektir. 15 Temmuz gecesi halkımız bu dayanışmanın en onurlu ve en bariz örneğini göstererek; bu birlik ve beraberliğinin bozulamayacağını, vatanın parçalanamayacağını ve bölünemeyeceğini bir kez daha tüm şer odaklarına haykırmış ve top yekûn bir fedakârlık ortaya koyarak gereken dersi vermiştir.
İstiklal Mücadelemizin seyrini değiştiren Kuva-i Milliye ruhunu 15 Temmuz’da da yaşatan, iç ve dış düşmanların hain emellerine karşı direnen, bağımsızlığımızı ve demokratik haklarımızı canı pahasına muhafaza eden ve 15 Temmuz Destanı’nı yazan her bir vatan sevdalısı, halkımızın gönlünde mutena yerini almıştır. Bu hain ve menfur girişimi bertaraf ederek, Türkiye’nin kaderini değiştiren ve demokrasiye karşı yapılan darbeye direnerek, Bu uğurda Hakk’ın rahmetine kavuşan, şanlı tarihimize bir şanlı sayfa daha katan 251 şehidimizi rahmetle anıyor, 2734 gazimize de sıhhat ve afiyetler diliyorum. Vatanına, bayrağına ve milletin iradesine genç, yaşlı, kadın, erkek, çoluk çocuk demeden sahip çıkan ve en başta da günlerce, heyecanını hiç kaybetmeden Erzurum meydanlarını boş bırakmayan hemşerilerime kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.
Devletimizin ve milletimizin bekası uğruna, bu toprakları canları pahasına ve her türlü fedakârlığı göstererek, bize vatan kılan Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, çok kıymetli gazi kardeşlerimize aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerken, Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün vatanımıza olan sevgi ve duyarlılığımızın daha da artmasına vesile olmasını Yüce Mevla’dan temenni ediyorum.”

Başkan Sekmen’den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “15 Temmuz Demokrasi Destanımız, milli hafızamızdan asla silinmeyecek kadar büyük bir öneme sahiptir” dedi. Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Aziz milletimiz kuşkusuz asırlar boyunca türlü türlü ihanet, musibet ve belalarla karşı karşıya kalmıştır. Üzerinde yaşadığımız bu çetin coğrafyada necip milletimiz savaşları da görmüştür, isyanları da görmüştür, emperyalist girişimler sonucunda kurulan tuzakları da görmüştür, darbeleri de görmüştür. Ama 15 Temmuz gibi mel’un bir organizasyonla, altını çizerek söylüyorum ki, bu millet ilk kez karşılaşmıştır. Vatan haini FETÖ ve işbirlikçilerinin kanlı darbe girişimi karşısında vakur, cesur ve âlicenap tutumuyla Türkiye’ye örnek olan Dadaşların 15 Temmuz gecesindeki onurlu duruşu tarihin her bir sayfasında nesiller boyu şükranla anılacaktır.”
Erzurum; Anadolu’nun ruhudur”
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un Anadolu’nun ruhu ve milli iradenin de bayraktar şehri olduğunu ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: “Devlet Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin o günkü çağrısı ve aziz milletimizin de ferasetiyle istiklal ve istikbale bayraktar olan milli mücadele şehrinden Anadolu’ya yayılan bu destanı gelecek nesillere aktarmak her birimizin ortak görevidir. İşte o İstiklal gecesinin arkasındaki yüksek inanç ve ruhu bugün çok iyi anlamamız gerekir. Unutmayalım ki ecdadımıza bu yüksek ruhu kazandıran ‘Din-i mübin-i İslâm’dır. O günü hafızamızdan hiç çıkarmayacağız. Terörist başı satılmış FETÖ ve postallı işbirlikçilerinin bu aziz vatana kastını asla unutmadık ve unutmayacağız da”
“Şehitlerimiz ve gazilerimiz övünç vesilemizdir”
Erzurum’un şehitler yatağı olduğunu kaydeden Başkan Mehmet Sekmen, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz övünç vesilemizdir” kaydını düştü. “93 Harbi’nde olduğu gibi sela ve ezan sesleriyle birlikte tek yürek olan Dadaşlar, Hürriyet aşığı bu şehri yeniden ayağa kaldırarak Anadolu’nun milli refleksine adeta yön vermiştir” diyen Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Vatanımız, milletimiz, ezanımız ve ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi, hürmet ve minnetle anıyorum. 15 Temmuz’da Hakk’a yürüyen şehitlerimize ve Erzurumlu Kahramanlarımız Yakup Sürücü, Murat Ellik, Edip Zengin, Oğuzhan Yaşar ve Beytullah Yeşilay’a Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimiz Abdulhakim Aydın, Furkan Şimşek, Ahmet Kağızmanlı, Rıza Demir, İsmail Dilekci, Onurcan Akçay, Zekeriya Çılğı ve Hanifi Taş kardeşlerime de sağlık ve sıhhat dileyerek, şükranlarımı sunuyorum. Bu şanlı toprakları şühedalarımızın kanlarıyla vatanlaştıran tüm şehitlerimizin ruhları şad, makamları cennet olsun.”

Başkan Sunar’dan 15 Temmuz mesajı
- Sunar: 15 Temmuz milli şuurun ayağa kalktığı gündür
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı, yaşamlarını feda eden şehitleri rahmetle anan Sunar, “15 Temmuz, ‘Canımız da malımız da evladımız da vatana kurbandır’ diyenlerin yazdığı destansı zaferdir” kaydını düştü.
15 Temmuz’da Milli şuurun ayağa kalktığını ifade eden Sunar, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkomutanlığında ‘Vatan bir bütündür asla parçalanamaz’ hükmünün cihana haykırıldığı 15 Temmuz, aynı zamanda Dünya Demokrasi Tarihinin de en aydınlık hareketidir, tüm dünyada hayranlık uyandırmıştır” İfadelerini kullandı.
15 Temmuz 2016 tarihinin Türk tarihinde bir dönüm noktası olduğunu kayda geçen Sunar, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Tarihte eşi görülmemiş demokrasi destanının yazıldığı 15 Temmuz, FETÖ’cü hainlere geçit vermeyen milli iradenin zaferidir; şanlıdır, kutludur; ruhu hep diri tutulacaktır.” dedi
Mesajında şehitlere rahmet niyazında bulunan Sunar, “Hain darbe girişimine karşı koyarak; vatan topraklarının Türk Milletine ait olduğunu ve asla bölünemeyeceğini tüm dünyaya haykıran milletimize şükranlarımızı sunuyor, bu uğurda can veren başta Ömer Halisdemir olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize hürmet ve saygılarımızı iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Uçar; “15 Temmuz milletlere rehberlik yapacak, yol gösterecek bir destandır”
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Uçar, “FETÖ/PDY terör örgütünce 15 Temmuz 2016 günü, askerî darbe teşebbüsünü dünyada eşine rastlanmayan destansı bir mücadeleyle kararlı ve asil duruşumuzla püskürtmüş olmanın gururunu bir kez daha yaşıyoruz” dedi.
Başkan Mahmut Uçar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü vesilesiyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Milletimizin birliğine, inancına, vatanın bütünlüğüne, özgürlüğüne, bağımsızlığına, millet iradesine prangalar vurmak isteyenlere 15 Temmuz gecesi milletimizin tüm bireyleri; genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin sokaklara dökülmüş, geçmişte olduğu gibi bir kez daha can siperane mücadelesini vermiştir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla; vatanını, namusunu ve mukaddesatını savunmak üzere meydanlara akın eden milletimiz, tıpkı Çanakkale savaşındaki gibi, Kurtuluş savaşındaki gibi bir destan yazdılar. 15 Temmuz, 251 şehidi binlerce gazisi ile gerçek bir 21. Yüzyıl destanıdır. Öyle bir destandır ki, iradesine müdahale edilen, özgürlüğü yok edilmeye çalışılan, bağımsızlığına kastedilen bütün milletlere rehberlik yapacak, yol gösterecek bir destandır.
15 Temmuz gecesi yaşananlar aslında haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ile tevhidin savaşıydı. Allaha şükürler olsun ki bu millet bayrağımızı yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen aklı ve beyni satılmış Fetöcü hainler, kısa sürede milletimiz tarafından hüsrana uğratıldı.
Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar, yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.
Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un altıncı yıldönümünde 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik’ten 15 Temmuz mesajı;
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 15 Temmuz’un, demokrasiye inanan ve iradesini asla tahakküme teslim etmeyen Türk halkının, darbe heveslilerini alt ettiği bir gurur günü olduğunu söyledi.
Milletin özgür iradesini hedef alan FETÖ terör örgütünün hain darbe girişiminde, Türk halkının tam anlamıyla bir demokrasi sınavı verdiğini ve bu zorlu sınavdan yüzünün akıyla çıktığını ifade eden Başkan Yücelik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı;
“Tarih boyunca bulunduğu coğrafyada var olmak için büyük bedeller ödeyen milletimiz, her karış toprağı şehitlerin kanıyla sulanmış vatanını, milletin iradesi dışında hiçbir güce teslim etmemiştir. Aziz milletimiz, cesareti, feraseti ve sahip olduğu birlik ve beraberlik şuuruyla arasına fitne tohumlarının ekilmesine fırsat vermemiştir. Milletimiz, demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına kutsal bildiği değerlerini savundu. 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin birliğini, milletimizin kardeşliğini hedef alan ihanet odakları; şimdiye kadar bir karış toprağını düşmana terk etmeyen milletimizin, bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla vatanını, toprağını ve değerlerini canı, kanı pahasına koruyup, kollayacağını bir kez daha gördü.”
Her zaman demokrasiyi savunmaya devam edeceklerini vurgulayan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik mesajında şu ifadelere yer verdi; “Daima devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına durup, var gücümüzle onlarla mücadele edeceğiz. Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Hep birlikte çalışıp, üretip daha da güçlü bir ülke olacağız. Yolumuza çıkan engelleri el ele verip aşacağız. Milletimizin iradesini hedef alacak her türlü zorbalık ve darbeye karşı Cumhuriyetimizin ve halkımızın yanında olacağız. Bu vesileyle, tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.”

Başkan Oral’dan 15 Temmuz mesajı
ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, 15 Temmuz’da ihanet ile zaferin bir arada yaşandığını, o gün yaşananların düşmana ders ve ibret olduğunu söyledi.
Başkan Oral, 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişiminin 6.yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.
Başkan Oral mesajında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz öyle bir gün ki içinde hem ihanet, hem de zafer var. ’Ben öleyim ülkem yaşasın’ diyen şehitleri sayesinde yeniden dirilen bir ulusun hikayesi var. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye. 15 Temmuz’un, Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi’nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece, Fetullahçı Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyeti’ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun ki milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden saldırı karşısında dik durdu canı pahasına milli değerlerini savundu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla, hep birlikte bir destan yazdık. 15 Temmuz destanını yazan demokrasi şehitleri ile gazilerimizi, minnetle anıyoruz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Rabbim ülkemize bir daha böyle günler yaşatmasın."

ESOB Başkanı Fırat: “O gece millet devletine sahip çıktı”
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. O karanlık gecede kalkışmaya karşı ilk olarak esnafın dur dediğini anımsatan Başkan Fırat, “Ahilik kültürüyle yoğrulmuş esnaf ve sanatkarımız, o gece devleti ve milleti için sokaktaydı. Allah öyle bir geceyi bir daha bu millete yaşatmasın” dedi.
ESOB Başkanı Rasim Fırat mesajında şu ifadelere yer verdi.
“Türkiye’nin kalkınmasını, bağımsızlığını ve istikrarlı yükselişini hazmedemeyen karanlık yapı, 15 Temmuz 2016’da demokrasi ve milletimize alçakça hareket etti. Hain darbe girişimleriyle ülkemizin stratejik kurumlarını hedef alan bu ihanet şebekesi, Türkiye Büyük Millet Meclisimizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı imha etmek niyetindeydi. İşbirlikçilerinin direktifleriyle asker kılığına bürünmüş cuntacı zihniyet, milli iradeyi yol sayarak devletimizin yönetimini ele geçirme derdine düşmüştü.
Ancak tarihi nice destanla dolu bu millet, o gece bir kez daha iradesine uzanan karanlık yüzlerin karşısındaydı. Millet devletine sahip çıktı. Genci yaşlısı, kadını erkeği yeni bir kahramanlık öyküsü yazdı. Yüz yıllar boyunca hiç bir zorbaya iradesini teslim etmeyen aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaktaydı. FETÖ ve işbirlikçilerine gereken cevap verilmiş, kazanan bir kez daha milli irade ve demokrasi olmuştu. Allah öyle bir geceyi bir daha bu millete yaşatmasın.
Bu duygu ve düşüncelerle vatan toprağımızın bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, milli iradeye sahip çıkan Erzurumlu hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Başkan Öz: “Hainler kaybetmeye mahkumdur”
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 15 Temmuz’u “FETÖ hainlerine karşı gösterilen şanlı direnişin zaferi” olarak tanımlayan Başkan Öz, “Şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin ayağa kalktığı her dönemde yeni bir darbe girişimiyle karşılaştığını belirten AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet emin Öz, “15 Temmuz 2016 günü de bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. Türk demokrasisini hedef alan bu hain girişim, Türk halkının demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtülmüştür.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen Türk milletinin gösterdiği cesaret ve kararlılıkla elde edilen 15 Temmuz zaferinin, dünyada örneği olmayan bir ruh halini yansıttığını belirten Başkan Öz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Zaferle sonuçlanan bu anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada her daim diri tutmak amacıyla ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ her yıl özenle hazırlanan çeşitli etkinliklerle anmaktayız. Vatanını FETÖ hainlerine karşı kahramanca savunan şehit ve gazilerimizi ebediyen unutmayacak ve her 15 Temmuz’da hainlere lanet yağdıracağız. Bilinsin ki dış mihrakların oyunları ve çabaları mahir maşalara rağmen bu aziz milletin iman dolu göğsünde parçalanmaya mahkumdur. 15 Temmuz zaferi, Türk milletinin bu gerçeği dünyaya haykırdığı şanlı bir gündür. Binlerce evladının yaralanmasına, yüzlerce evladının da şehit olmasına rağmen meydanları boş bırakmayarak devletine sahip çıkanlara selam olsun. Bu duygu ve düşüncelerle FETÖ ve destekçilerine lanet okurken vatanı uğruna gözünü kırpmadan bedel ödemeye yürüyen tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Başkan Karataş'tan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş o gecenin asla unutulmayacağına işaret ederek; "15 Temmuz 2016’da ülkemiz, milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girişimine maruz kalmıştır. Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Polisimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışladır.
Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenen FETÖ Terör Örgütü üyesi bir grup cuntacı asker, milleti ve milli iradeyi hiçe sayarak devleti ve hükümeti ele geçirmeyi amaçladı. Ancak bu hain darbe teşebbüsü Tarihi nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu olan büyük Türk Milleti’nin genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle yeni bir destan daha yazılarak engellendi.
Aziz milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler, vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır.
Bunlara karşılık Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bilge liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ Bey beraberliğinde Vatan topraklarımızı korumak anlamında Türk milleti olarak şer odaklara karşı dik duruş sergilenmiştir.
15 Temmuz Darbe girişiminin yaşandığı o karanlık gecede Çanakkale ruhu, Kurtuluş Savaşı ruhu bir kez daha tezahür etti. Milletimiz, açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen vatandaşlarımıza rağmen meydanı darbecilere bırakmayarak ülkesine ve milli iradeye kararlı bir şekilde sahip çıktı ve bu hain darbe teşebbüsü bertaraf edildi. Gözünü bile kırpmadan ülkesi için canını feda eden darbe teşebbüsünün seyrini değiştiren demokrasi şehitlerimizi unutmadık, asla unutmayacağız.
Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —