Konukevi 1’de düzenlenen programa Rektör Çomakli’nin yani sira; rektör yardimcilari, üniversite genel sekreteri, fakülte dekanlari ile 3 yil içinde senatör olarak görev yapmis ve halen yapmakta olan senato üyeleri katildi.
120 senatörün katilimiyla gerçeklesen programda konusmasini yapmak üzere kürsüye çikan Rektör Çomakli, Atatürk Üniversitesinin kisa zamanda elde ettigi basarilarda emegi geçen tüm senatörlere tesekkür etti. 3 yil içinde alinan kararlarin ivedilikle hayata geçirildigi aktaran Rektör Çomakli özellikle; Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Yekta Saraç’in öncülügünde baslatilan ve Yeni YÖK sistemine uygun olarak tasarlanan “Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi”nin senatoda alinan kararlarla uygulamaya sokuldugunun altini çizdi.
“Üniversitemizi Tüm Mensuplarimizla Birlikte Yönetiyoruz”
Katilimci bir yönetim anlayisini benimsediklerini ve bu sayede daha dogru kararlar aldiklarini belirten Rektör Çomakli, üniversitenin gelecegini sekillendiren bu projenin temelini de istisare kültürünün olusturdugunu söyledi. Ortak akli arama adina sik sik fakülte ve birim ziyaretleri gerçeklestirdigini de hatirlatan Çomakli, fikir teatisinin önemine deginerek üniversiteyi, mensuplarinin görüs ve önerilerini dikkate alarak yönettiklerini ifade etti.
3 Yilda 55 Senato Toplantisi ile 40 Yilin Rekoru
2016-2019 yillari arasinda 55 senato toplantisi gerçeklestirdiklerini ve toplam 428 karar alarak kurum adina önemli çalismalarin altina imza attiklarini kaydeden Çomakli, bu süre içinde 1 yeni fakülte, 5 yeni doktora programi, 15 yeni yüksek lisans programi, 32 yeni lisans ve ön lisans programi, 7 yeni anabilim dali, 4 yeni bilim dali, 18 yeni bölüm, 14 yeni arastirma-uygulama merkezi, 9 yeni ofis/birim kurularak 123 yönerge, yönetmelik ve uygulama esaslarinda degisiklik yapildigi bilgilerini paylasti.
Bu zamana kadar 14 Arama Konferansi gerçeklestirdiklerini ifade eden Rektör Çomakli, bu konferanslarda zaman zaman basvurulan yeni aklin yeni nesil üniversite öncü birimlerinin kurulmasinda önemli rol oynadigini ve bu dogrultuda konferanslarin ilkine katilan TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal’in da vurgu yaptigi veri yönetiminin önemine binaen, son olarak Veri Yönetim Ofisi’ni kurduklarini belirtti.
“Kalkinma Bilimden, Bilim De Yüksekögrenimden Geçer”
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, “Kirk Yilin Rekoru: Tesekkür Töreni”nde yaptigi konusmada son olarak sunlari söyledi: “Kalkinma bilimden, bilim de yüksekögrenimden geçer. Bölgesel kalkinmayi gerçeklestirmek için bilimsel çalismalara ihtiyacimiz var. Bilimsel çalismalar ve teknolojik gelismeler sayesinde son 3 yilda ses getiren atilimlar yaptik. Bunun disinda bölgenin kalkinma dinamikleri ile ilgili bilimsel çalismalari, ortak projeleri gerçeklestirerek, basta ilimiz ve bölgemiz olmak üzere tüm ülkeye yayilan çalismalari büyük bir motivasyon ve çalisma azmiyle gerçeklestiriyoruz” dedi.
Program, 3 yil içinde görev yapan senato üyelerine tesekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.