Bugün, 8 Haziran 2025 Pazar

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Yönetim Kurulu adına 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

3.05.2023 10:55:00 0
 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Mayıs tarihinin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Başkan Özsoy, "Basın mensupları, kamu görevi olarak, vatandaşların doğru haber alma ve bilgilendirme hakkını sağlamak için görevlerine cansiperane bir şekilde devam etmektedir. Basın emekçilerine minnet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz ” ifadelerini kullandı. 

Basın sektörünün zor bir dönemden geçtiğini anlatan Özsoy, mesajında : “Basının varlığını sürdürebilmesi için günümüze kadar alınan teşvikler devam ettirilmeli,  yenileri ilave edilmelidir” dedi.
Basın özgürlüğünün, sadece gazetecilerin haber alma, haber verme ve ifade özgürlüğü olmadığını, aynı zamanda halkın da doğrudan haber alma özgürlüğü anlamını taşıdığını  ifade eden Özsoy,  şunları söyledi: “ Umut ediyoruz ki, daha güzel günlere ulaşırken, özgür basının da devam ediyor olması gerekmektedir.
Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nün kutlandığı bu günün,  gazetecilerin ve çalıştıkları kurumların mesleklerini özgürce , ekonomik bağımsızlıklarını elde etmiş olarak  sürdürdükleri, çağın gerekleri ile donanımlı, basın özgürlüğünün de yeni açılımlar ve güvencelerle genişletilerek, iletişim özgürlüğüne dönüştürüleceği, hukuki düzenlemelerin gerçekleştirildiği bir süreç olarak kutlanması  çok sevindirici olacaktır.  

Gazetecilerin, basın kuruluşlarının  elbette sorunları vardır, ancak ve sorumlulukları da bulunmaktadır. Bugün yazılı, görsel ve işitsel basının yanı sıra internet medyasının da basın alanına dahil olmasıyla, gazetecilerin sorumlulukları artmıştır.  Bilinmelidir ki; sorumluluklarımız sorunlarımızın önündedir. Sorumluluklarımız ülkemizin öncelikleri, bölünmez bütünlüğümüz, vatanımız ve bayrağımızdır ve ülkemizin geleceğidir. Bu uğurda üzerimize düşen görevi geçmişte yaptık, günümüzde yapmaya devam ediyoruz ve gelecekte de yapacağımızı ve buna her zaman hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Günümüz kutlu olsun."

Acemi kasaplar acil servilerde yoğunluk oluşturdu

Erzurum'da üzerine kurbanlık düşen adamın ayağı kırıldı

Vatandaş mobil mezbahanelere koştu

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’ndan önemli kararlar

Uzmanından vatandaşlara kurban eti tavsiyeleri

Erzurumlu damattan nişanlısına kurbanlık koç hediyesi

Acemi kasaplar acil servilerde yoğunluk oluşturdu

Erzurum'da üzerine kurbanlık düşen adamın ayağı kırıldı

Erzurum’un mera varlığı masaya yatırıldı

İspir’de bir yıl önce yapılan duvardaki çatlamalar vatandaşları tedirgin ediyor

Çifte Minareli Medrese'de "Öğrenme Şenliği" sergisi açıldı

TBMM’nin 105. yılı anısına 105 bin fidan toprakla buluştu

Pazar 20.4 ° / 6 °
Pazartesi 21.3 ° / 7.7 °
Salı 21.3 ° / 7.2 °