Bu kapsamda Türkiye’de 20. yilini kutlayan, ICT Academy Programiyla üniversite is birliklerini artiran ve Bilisim Yetenekleri Gelistirme Programi kapsaminda birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Huawei temsilcileri Atatürk Üniversitesini ziyaret etti. Geçen yil Akademik Ortaklik anlasmasi yapan iki kurum arasindaki iletisim köprüsünü güçlendirmek ve ikili iliskileri dinamik tutmak amaciyla Atatürk Üniversitesini ziyaret eden Huawei Türkiye ekibinden Ömer Faruk Sahin ile Kübra Harput, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Bayrakçeken Yurtcan, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Recep Sadeler ve ilgili akademisyenler ile bir araya gelerek Huawei ICT Academy sertifikasini takdim ettiler.
“Bilgi Alisverisi Yogun Bir Sekilde Devam Ediyor”
Bilisim endüstrisi için pratik becerilere ve sertifikalara sahip yeni yetenekler gelistirmek üzere yola çikan Huawei ICT Academy, 90’dan fazla ülkede 1500’den fazla kurulan ortaklik ile yilda 60 binin üzerinde ögrenciye, 5G’den yapay zekâya, nesnelerin internetinden bulut bilisime kadar birçok konuda çevrim içi güncel egitimler sunuyor. 2020 yilinin ikinci yarisinda Türkiye’de de aktiflestirilen Huawei ICT Academy programi kapsaminda 20 üniversite ile ortaklik kuruldugunu ve bunlardan birinin de Atatürk Üniversitesi oldugunu hatirlatan Huawei Türkiye temsilcisi Ömer Faruk Sahin, ögrencilere ulasilmaya baslandigini ve bu dogrultuda iki kurum arasinda önemli bir is birligi sürecinin basladigini aktardi. Ortaklik anlasmasinin üzerinden kisa bir süre geçmesine ragmen bilgi alisverisinin oldukça yogun oldugunu belirten Sahin, Atatürk Üniversitesinin ortak çalismalara yönelik göstermis oldugu ilgiden dolayi ICT Academy sertifikasini takdim ettiklerini söyledi.
“Kazanacaklari Bilgi ve Beceriyi Dünyanin Her Yerinde Kullanabilecekler”
Yapilan is birligi kapsaminda Huawei ICT Akademide yer alan büyük veri, nesnelerin interneti, yapay zekâ, bulut bilisim ve servisleri, akilli bilisim, siber güvenlik, kablosuz aglar ve 5G basliklarina yönelik çalismalarin devam ettigini belirten Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Bayrakçeken Yurtcan: “Huawei ile basladigimiz is birligini derinlestirerek devam ettiriyoruz. ICT Akademi kapsaminda üniversitemiz mensuplarinin faydalanacagi birçok çalismayi yakin zamanda uygulamaya koymayi hedefliyoruz. Ögrencilerimiz, baslamasi planlanan egitimleri tamamlayip sertifikalarini almalari durumunda yapay zekâ, siber güvenlik, 5G ve bilgisayar aglari gibi konularda donanimli hale gelecekler, kazanacaklari bilgi ve beceriyi dünyanin her yerinde kullanma imkânina kavusacaklar” seklinde konustu.
Bu Is Birlikleri Sayesinde Ögrenciler Uluslararasi Rekabette Avantajli Hale Geliyor
Mühendislik Fakültesinin Makine, Kimya ve Insaat Mühendisligi programlarinin yakin zamanda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logolarini diplomalarinda kullanmaya hak kazandiklarini, bunun disinda birçok ulusal ve uluslararasi is birliklerini sürdürdüklerini aktaran Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Recep Sadeler ise: “Fakültemizde egitim gören ögrencilerimizin uluslararasi rekabette avantajli hale gelmeleri için çalismalarimiz devam ediyor. Bu kapsamda akademik partnerlerimizden olan Huawei Türkiye yetkililerini üniversitemizde agirlamaktan mutluluk duyduk. Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomakli’nin Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi vizyonu çerçevesinde uluslararasilasma hedefine yönelik gelistirdigimiz projelere ara vermeden devam ediyoruz. Desteklerinden dolayi basta Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli olmak üzere, ilgili akademisyenlere ve is ortagimiz olan Huawei Türkiye ailesine tesekkür ediyorum” dedi.