Tarih: 01.12.2021 10:25
Atatürk Üniversitesi TÜBITAK – 1001 Proje siralamasinda ilk 10’da
78 üniversitenin 228 projesinin desteklenmeye hak kazandigi TÜBITAK 1001 Projesi kapsaminda 6 projesi kabul edilen Atatürk Üniversitesi ilk 10 üniversite içerisinde yer alma basarisi gösterdi.
Proje kabulünde birçok kriter göz önünde bulunduruluyor
Proje yürütücüsünün daha önce desteklenen projeleri kapsaminda elde ettigi çikti performansi, TÜBITAK çagri planlamasinda yer alan öncelikli alan konulariyla uyum ve Teknoloji Hazirlik Seviyesindeki artis, Yesil Mutabakata Uyum kapsamindaki öncelikli Ar-Ge ve yenilik konulari ile dogrudan iliskili projeler göz önünde bulundurulurken, Ufuk 2020 Programi kapsaminda dogrudan Avrupa Komisyonu hibeleriyle desteklenen programlara sunulan projelerde ilgili kurum/kurulus adina proje yürütücüsü olmak, çok disiplinli/disiplinler arasi projeler, proje önerisi kapsaminda olusturulmus olan Üniversite-Üniversite is birligi ve proje önerisi kapsaminda olusturulmus olan Üniversite-Sanayi is birligi gibi kriterler desteklenecek projelerin belirlenmesi asamasinda etki gösterdi.
1001 Projelerinin Bilimsel Degerlendirme Sonuçlarina göre projesi geçen akademisyenler, Ziraat Fakültesi Gida Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya, Fen Fakültesi Kimya Bölümü Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Hasan Seçen ve Doç. Dr. Bilal Nisanci, Dis Hekimligi Fakültesi Klinik Dis Hekimligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Songül Cömert Kiliç, Kazim Karabekir Egitim Fakültesi Yabanci Diller Egitimi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Aysegül Takkaç Tulgar ve Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi Uluslararasi Iliskiler Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Tayfun Üstün oldu.
“Akademisyenlerimizi desteklemeye devam edecegiz”
Atatürk Üniversitesi Proje Gelistirme ve Koordinasyon Ofisinin destekleriyle TÜBITAK projeleri kabul edilen ögretim üyelerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, proje sayisini artirici tesvikler ve ögretim üyelerini destekleyici politikalar gelistirerek daha fazla imkân saglamaya çalistiklarini söyledi.
Rektör Çomakli, “TÜBITAK Arastirma Destek Programlari Baskanligi (ARDEB) tarafindan 2021 Yili 2. Dönem 1001 Projelerinin Bilimsel Degerlendirme Sonuçlari açiklandi ve üniversitemizden 6 arastirmacimiz bu programlar kapsaminda destek almaya hak kazandi. Üniversite olarak, evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji üreten, patente dönüstüren ve ürettigi bilimi toplumun yararina sunan arastirma odakli üniversite olma hedefiyle çalismalarimizi yürütüyoruz. Gelistirilen yeni projelerle bulundugumuz siralamadan daha yukari çikmayi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —