Insan sagligini tehdit eden bu salginindan ülkemizin de etkilendigini belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, süreci en az hasarla atmak için ülkemizin idarecileri ve bütün kurumlariyla topyekûn bir mücadele içinde olundugunu söyledi.
Saglik Bakanligi ve bagli hastanelerin yani sira Atatürk Üniversitesinin de bu salgini önleme noktasinda yogun gayret gösterdigini ifade eden Rektör Çomakli, üniversitenin bu mücadelenin ön saflarinda yer aldigini belirterek tedavi, korunma ve hijyen çalismalarinin insanüstü çabayla devam ettirdigine vurgu yapti.
15 Ögretim Üyesi Aktif Olarak Çalisiyor
Atatürk Üniversitesinde yogun ugraslarla, Asi Üretme ve Antijen Hazirlama Koordinatörlügü olusturuldugunu söyleyen Rektör Çomakli: “Koordinatörlügümüz, ilk vaka tespit edildigi günden itibaren hazirliklarina basladi. Bu vesileyle alaninda uzman 15 ögretim üyesi aktif olarak görevlendirildi. Multidisipliner olarak olusturulan bu kurulda Tip Fakültesi Tibbi Mikrobiyoloji Farmakoloji, Enfeksiyon Hastaliklari ve Çocuk Sagligi Hastaliklarinin yani sira Eczacilik ve Veteriner Hekimligi Fakültesinden ilgili ögretim üyeleri, Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisligi ögretim üyeleri ve Il Saglik Müdürlügünün ilgili daire baskanliklarindan iki baskan kurulda görev aldilar. Bu kurulun görevi basta adi geçen virüs enfeksiyonuna karsi olmak üzere parazit, mantar, bakteri ve virüs mikroplarinin tümüne karsi asi üretmek ve antijenlerini hazirlamaktir. Bundan böyle olusacak her salgina karsi altyapimiz hazirlanip elimizde asi ve antijenlerin hazir olmasi amaciyla kurulan koordinatörlügümüz bu konuda önemli bir mesafe almis durumda. Bu gelismeler isiginda bir kez daha belirtmek isterim ki Atatürk Üniversitesi 63 yillik tecrübesi, donanimli personeli ve teknolojik altyapisi ile ülkesi için çalismalara devam etmektedir” ifadelerini kullandi.