Tarih: 01.02.2019 10:25
Atatürk Üniversitesinde dijital dönüsüm
Atatürk Üniversitesi Arama Konferansina, dijitallesmeden sorumlu rektör yardimcisi ve agirlikli olarak ilgili birimlerin temsilcilerinden olusan bir ekiple katilim sagladi. Bilimsel Arastirma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi sekretaryasi altinda yürütülen ve toplam 50 kisinin katildigi Arama Konferansina Atatürk Üniversitesinden gelen heyetin yani sira; Anadolu Üniversitesi, Dogus Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Project Showcase, SEM, Koç Sistem, Turkish Airlines, Akbank Akademi, Kuveyt Türk, Blackboard, Advancity, hepsiburada, iddia, e-Nokta, Neurolize ve Tink Okullari gibi dijital dönüsüm çalismalarinda öncü kuruluslarin yöneticileri katildi.
Arama konferansinda üniversitenin dijital teknolojilerdeki gelecegi tartisildi. Rektör Çomakli, yaptigi açilis konusmasinda Yeni YÖK sisteminde dijitallesmenin önemine vurgu yaparak, dijitallesmenin ölçek kavrami ile birlikte büyük önem kazandigini ve Atatürk Üniversitesi gibi büyük üniversitelerin dijitallesme olmadan yönetilemeyeceginin altini çizdi. Rektör Çomakli, ayrica Atatürk Üniversitesinin yeni konumlanma haritasinda dijitallesmenin önemli bir yere sahip oldugunu ve bu kapsamda kurulan Dijital Dönüsüm ve Yazilim Ofisinin fonksiyonlarina dikkat çekti.
BAP Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin, yaptigi konusmada Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesinin tanitimini yapti ve üniversitenin dijitallesmesinin proje için anahtar rol oynadigini belirtti.
Dijital Dönüsüm ve Yazilim Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Karaman, Atatürk Üniversitesinin dijitallesmesine yönelik planlanan çalismalara degindigi konusmasinda, dijital egitmen, dijital ögrenci, dijital asistan, dijital ögrenim, dijital arastirma ve açik bilim ortamlarinin önemine isaret etti. Özellikle açik bilim kapsaminda planlanan açik sergi, açik koleksiyon, açik erisim uygulamalarinin ve dijital ögrenim ortamlarinin gelistirilmesine iliskin çalismalarin baslatildigi ve yeni projelerin önümüzdeki günlerde açiklanacagi belirtildi.
Toplanti kapsaminda olusturulan alti ayri grupta, Atatürk Üniversitesinin dijital platformu, yapay zekâ ile desteklenmis egitim araçlari, akilli kampüs, dijital süreçler, küresel ders merkezi ve teknolojik dönüsüm stratejileri ele alindi. Ikili is birliklerinin gelistirildigi toplantinin son bölümünde ise üretilen çözümler için projeler gelistirildi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —