Bakan Kurum:””Bingöl’de 638, Erzurum’da 189, Erzincan’da ise 38 bina agir hasarli ve yikik” – Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum:

“Bir okulumuz agir, 4 okulumuz orta hasarli, 11 de çesitli kamu kurumlarimizda kismi hasarlar meydana geldi” – “Hafta sonu gençlerimiz sinava girecekler, bu çerçeve de okullarimizda tespitlerimizi yaptik ve gençlerimizin can güvenligi tasima

1.06.2020 10:25:22 0
Bakan Kurum:””Bingöl’de 638, Erzurum’da 189, Erzincan’da ise 38 bina agir hasarli ve yikik” – Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum:
Bingöl depremi ile ilgili bilgi veren Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum,” Bingöl’ün tamaminda 638 bina agir ve yikik, 12 hasarli, Erzurum Çat ilçemizde 189 bina agir ve yikik, 9 bina orta hasarli, Ercinzan Tercan ilçemiz de de 38 bina agir ve yikik olarak tespit yapildi. Toplamda 5 bin 900 binanin tespitini yaptik”dedi. Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki Elazig’a geldi. Elazig’da ilk önce valilige geçen Bakan Kurum, yasanan depremle ilgili son durumu degerlendirdikten sonra basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Basin toplantisinin ilk bölümünde 14 Haziran’da Bingöl’de meydana gelen depremle ilgili bilgi veren Bakan Kurum, Bingöl’de 638, Erzurum’da 189, Erzincan’da ise 38 binanin agir hasarli ve yikik oldugunu aktardi.“Bingöl’de 638,Erzurum’da 189, Erzincan’da ise 38 binanin agir hasarli ve yikik” Bakanlik olarak 224 kisilik ekiple hasar tespit çalismalari yaptiklarini animsatan Bakan Kurum,”Merkez üstü diyecegimiz Kaynarpinar, Elmali, Dinarbey köylerindeki hasar tespit çalismalarini tamamladik. Yapmis oldugumuz hasar tespit çalismalari neticesinde Kaynarpinar köyümüzde 19 agir ve yikik, Elmali köyünde 81 agir yikik, 9 orta hasarli, Dinarbey’de de 35 agir ve yikik, 2 orta hasarli bina tespiti yaptik. Bingöl depremi sadece Bingöl’de degil Erzurum ve Erzincan illerimizin de bazi ilçelerinde hissedildi hasar olustu. Bu çerçevede toplamda Bingöl’ün tamaminda 638 bina agir ve yikik, 12 hasarli, Erzurum Çat ilçemizde 189 bina agir ve yikik, 9 bina orta hasarli, Erzincan Tercan ilçemiz de de 38 bina agir ve yikik olarak tespit yapildi. Toplamda 5 bin 900 binanin tespitini yaptik.En kisa sürede insallah hafta sonuna kadar da tüm tespitleri yapiyor olacagiz” diye konustu.“ 1 okulumuz agir, 4 okulumuz orta hasarli” 700 kamu binasinin incelendigine dikkat çeken Bakan Kurum,” Bir okulumuz agir, 4 okulumuz orta hasarli, 11 de çesitli kamu kurumlarimizda kismi hasarlar meydana geldi. Hem Yedisu ilçemizin hem Elmali ve Dinarbey köylerimizin enkaz kaldirma çalismalarina da sür’atli bir sekilde bakanligimiz valiligimizle birlikte baslattik.Hizli bir sekilde de en kaz kaldirma süreçlerini yürütüyoruz. Diger taraftan kamu binalarinin tespitini yaptik, hafta sonu gençlerimiz sinava girecekler. Bu çerçeve de okullarimizda tespitlerimizi yaptik ve gençlerimizin can güvenligi tasima riski olan binalari tespit ettik. Milli Egitim Bakanligimizda istisare yapmak suretiyle onlarin can güvenligini teminat altina almis olduk. Hiçbir sekilde risk edecek binalara gerekli tedbirleri almak suretiyle sokmayacagiz. Bu konuda da vatandaslarimiz müsterih olsunlar” dedi. Bingöl’de hasar alan köylerle ilgili tarim köy uygulamalari projesini yapmaya basladiklarini animsatan Bakan Kurum, Elazig ve Malatya’da yaptiklari gibi hizli bir sekilde en kisa zamanda ihaleleri yapacaklarini kaydetti.

Çarşamba 23.7 ° / 8 °
Perşembe 25.4 ° / 10.2 °
Cuma 27.2 ° / 12.8 °