Tarih: 01.10.2018 10:25
Baskan Sekmen: “Erzurum, Türkiye’de hayvancilik sektörünün üssü olacak”
Büyüksehir Belediyesi tarafindan yaptirilan Canli Hayvan Borsasi’nin sektöre büyük bir ufuk katacagini ifade eden Baskan Sekmen, ilgili yatirimin tamamlanmasiyla birlikte Erzurum’un yeniden saha kalkacagini bildirdi.
Sekmen, konuyla ilgili yaptigi degerlendirmede, sunlari kaydetti:
“Erzurum Büyüksehir Belediyemizin dev yatirimlarindan biri olan Canli Hayvan Borsasi’nin yapiminda sona yaklasiyoruz. Erzurum-Pasinler Karayolu’nun 20. kilometresinde yapimi süren Canli Hayvan Borsasi, bölgemiz ve ülkemizdeki hayvancilik sektörüne adeta yeni bir soluk kazandiracak. 800 dönüm açik alan, 300 dönüm de kapali alan üzerine kurulan Canli Hayvan Borsamiz, 3000-3500 civarinda küçükbas, 1000 de büyükbas hayvan kapasiteli olarak tasarlandi. Bilindigi gibi ilimiz bir dönem yurt disindaki bazi ülkelerin et ihtiyacini karsiliyordu. Büyük ve küçükbas hayvan varligi 1 milyon 438 bini geçen sehrimizi yeniden insallah yeniden o günlere kavusturacagiz.”
Baskan Mehmet Sekmen, tarim ve hayvanciligin gelisimi için hayata geçen yatirim zincirini söyle tanimladi: “Erzurum Büyüksehir Belediyesi olarak sadece yerel yönetimde degil sehrimizin tarim ve hayvancilik alanindaki kentsel ve bölgesel gelisimi için de tarim ve hayvancilikta 4 temel basat yatirimi birbirini destekleyecek sekilde 4 ölçekte hayata geçirdik. Birinci ölçekte Ortadogu’nun en büyük tesisi olan Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi’ni tamamladik. Ikinci ölçekte ilçelerimize canli hayvan pazarlari insa ettik. Tarim ve hayvanciliga yönelik üçüncü yatirim dizisi olan gölet ve sulama tesisi yapiminda Türkiye’de büyük bir rekor elde ettik. 4.5 yilda 235 gölet, 170 sulama tesisi insa ettik. Iste bu yatirim zincirini tamamlayan dördüncü ölçekteki yatirimimiz olan Canli Hayvan Borsasi’nin yapimi tüm hiziyla sürüyor. Borsanin yapiminda sona yaklastik. Bu projemiz de tamamlandiginda Erzurum Türkiye’de hayvanciligin üssü olacak. Birbiriyle entegre olan bu projelerle hayvanciligin merkezi olacagiz.”
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —