Bugün, 8 Haziran 2025 Pazar

Büyükşehir kendi fidanını kendisi üretiyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, daha “Yeşil bir Erzurum” için kendi fidanını kendisi üretiyor.

BELEDİYELER 9.06.2022 17:22:00 0
Büyükşehir kendi fidanını kendisi üretiyor

 
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ÇETAŞ A.Ş.’de Erzurum ve bölgenin fidan, ağaç ve sebze fidesi ihtiyacı karşılanıyor. 623 metrekare polikarbon serada Mavi Ladin, Doğu Mazısı, Huş ve Akçaağaç tohumu, keçi sakalı, inci çalısı, mürver, kartopu, kırmızı dallı kızılcık, frenk üzümü, salkım söğüt ve iğde yetiştiren Büyükşehir Belediyesi, toplamda 2 bin 700 metrekare polietilen örtü ile kaplı seralarda fidan üretiyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Seralarımızda şehrimizle özdeşleşen ters lalelerin üretimine ilerleyen dönemlerde başlayacağız” dedi.
Çalışmalarla ilgi bilgi veren Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tıbbi aromatik bitkilerden lavanta bitkisine varıncaya kadar yöremize uygun türlerin yaygınlaştırılması amacıyla deneme çalışmalarını başlattık. Elde ettiğimiz anaç bitkilerden ürün alarak üretim çalışmalarını hızlandıracağız. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Bitkisel Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde sera ünitelerinde tam otomasyonlu sera başta olmak üzere Uzundere ilçemizde bulunan seralarda da Kontratlı Ar-Ge Projesi’ne start verdik.”
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ÇETAŞ A.Ş.’de Isparta Gülü ve gül çeşitleri, bahar dalı, gelin tacı, japon akasyası, mavi ladin ve mazı gibi türlerinin çoğaltılması çalışmaları ve tüm sebze çeşitlerinin fide üretimi de yapılıyor.

Acemi kasaplar acil servilerde yoğunluk oluşturdu

Erzurum'da üzerine kurbanlık düşen adamın ayağı kırıldı

Vatandaş mobil mezbahanelere koştu

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’ndan önemli kararlar

Uzmanından vatandaşlara kurban eti tavsiyeleri

Erzurumlu damattan nişanlısına kurbanlık koç hediyesi

Acemi kasaplar acil servilerde yoğunluk oluşturdu

Erzurum'da üzerine kurbanlık düşen adamın ayağı kırıldı

Erzurum’un mera varlığı masaya yatırıldı

İspir’de bir yıl önce yapılan duvardaki çatlamalar vatandaşları tedirgin ediyor

Çifte Minareli Medrese'de "Öğrenme Şenliği" sergisi açıldı

TBMM’nin 105. yılı anısına 105 bin fidan toprakla buluştu

Pazar 20.4 ° / 6 °
Pazartesi 21.3 ° / 7.7 °
Salı 21.3 ° / 7.2 °