Yildizkent Nafizbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri Yusuf Sizlag, Mervenur Sahin, Yusuf Sercan, Melisa Canvar ve danisman ögretmeleri Mesut Zivali ile birlikte 25-28 Subat tarihleri arasinda, TÜBITAK Liselerarasi Proje Yarismasi Erzurum Bölge Sergisinde yapmis olduklari projeyi sergilediler.
Atatürk Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezinde (ATASEM) “Milli Mücadelemizin Gizli Kahramani Nafiz Bey Göklerden Gelen Istiklal” adli projeyle sergiye katilan ögretmen ve ögrenciler, ülkemiz ve Erzurum için önemli katkilari olan Nafiz Bey’i hatirlatmak ve unutturmamak için bu projeyi tanitilar.
Ögrenciler Nafiz Bey’i hatirlatmak için proje kapsaminda belgesel çekimi gerçeklestirdiler. Belgesel de Nafiz Bey’in Erzurumlu olmasindan dolayi Erzurum’un tarihi yerlerinin çekimine yer verildi. Belgesel içerisinde Prof. Dr. Ibrahim Ethem Atnur ile yapilan röportaj gösterildi. Ayrica Nafiz Bey’in torunu olan Nafiz Kerim Kotan’a ulasilarak Nafiz Bey hakkindaki kisisel arsivini Yildizkent Nafizbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Akbulut ve danisman ögretmenleri araciligi ile ögrencilere iletti. Kisisel arsiv içerisinden elde edilen görseller seçilerek belgesele eklendi.
Nafiz Bey (Kotan) özellikle Milli Mücadele döneminde ordumuza hediye etmis oldugu dört uçagin yaninda, Inebolu’dan cephelere ve Ankara’ya silah ve malzeme sevkiyatini gerçeklestirdi. Yine Milli Mücadele döneminde ordumuza maddi yardimlarda bulunmus ve 10.000 altin degerindeki mal varligini Osmanli Bankasina yatirmis bunu da Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kullanimina sundu. Milli Mücadele dönemi sonrasinda da basta Ankara olmak üzere ciddi imar islerine girmis Ankara’nin modern bir sehir olmasina katkisi olmustur. Çocuk Esirgeme Kurumunun kurucu üyelerinden olup bu kuruma düzenli bagislarda bulundu. Nafiz Kotan Erzurum’da da yardimseverligini her zaman göstermistir. Erzurum’da Ticaret Odasi Baskanligi görevini de yürütmüs olan Nafiz Bey Demokrat Partinin Erzurum’da teskilatlanmasini sagladi. Bu degerli katkilari ülkemize sunana Nafiz Bey’i tarihin satir aralarindan çikartip belgesel filmi ile Nafiz Bey’i tanitmak ögrencilerin en önemli amaci oldu.