Karayollari 12’nci Bölge Müdürlügünce Erzurum sinirlari içerisinde yapimi devam eden 7 tünelle, Dogu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’ne baglanacak. Tamamlanan Tünel projeleriyle, bölge ekonomisi yeni bir ivme kazanacak. Erzurum-Rize arasinda yapilan tüneller tamamlandiginda iki kent arasindaki yol 41,2 kilometre kisalacak.Karayollari 12’nci Bölge Müdürü Enver Serif Bag, Erzurum sinirlari içerisinde yapimi devam eden tünellerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Erzurum’da 7 tünel projesinin bulundugunu belirten Bag, yapimi devam eden tünellerde çalismalarin araliksiz sürdügünü dile getirdi.“Kop Tünelinde 7/24 mesai”
Yapimina 2012 yilinda baslanan 6,5 kilometrelik Kop Dagi Tüneli’nde çalismalar araliksiz devam ediyor. Yapimi sona erdiginde Karadeniz ve Dogu Anadolu bölgelerini birbirine baglayacak 2 bin 409 rakimli Kop Geçidi’ne yapilan Kop Tüneli ile hem mesafe kisalacak hem de araçlarin güvenligi saglanmis olacak. Kis aylarinda kar ve buzlanma nedeniyle sik sik kazalarin yasandigi Karadeniz ve Dogu Anadolu bölgeleri arasindaki ulasim, tünelle daha kolay ve rahat olacak. Projeyle milyonlarca lira tasarruf saglanacak. Erzurum’un Karadeniz ile olan ticaret agina hareketlilik kazandiracagi düsünülen tünelle bölge turizminin de canlanmasi bekleniyor.“Ovit’i tamamlayan Kirik Tüneli”
Erzurum-Rize klarayolunun Rize’nin Ikizdere ilçesi ile Erzurum’un Ispir ilçesi arasinda yapimi süren, Türkiye’nin en büyük tünellerinden Ovit Tüneli’nin devami olarak Ispir ilçesinde yapimina baslanan Kirik Tüneli’nin insaati devam ediyor. Tamamlandiginda söz konusu karayolunu 33 kilometre kisaltarak, sürücülere yaklasik 1 saatlik zaman kazandiracak Kirik Tüneli, bittiginde sürücülere konforlu ve güvenli bir ulasim imkani sunacak.
Hizmete alindiginda Dogu Karadeniz’i Dogu Anadolu’ya baglayacak ve transit tasimacilikta önemli bir konuma sahip olacak tünel sayesinde, Gürbulak Sinir Kapisi’na kesintisiz ulasim saglanacak.“Viraj ve yokuslari ortadan kaldiracak Pirinkayalar Tüneli”
Erzurum’un Uzundere ilçesinde ve Türkiye’nin en dogusundaki kuzey-güney aksindan Gürcistan’a kadar uzanan ve ilçedeki doga harikasi Tortum Gölü ile Tortum Selalesi yakinindaki geçitte tünel yapilmasi için çalismalara baslandi.
Özellikle kisin kapanan yoldaki trafigi rahatlatmak ve turizmi canlandirmak için Karayollari Genel Müdürlügü ve Uzundere Kaymakamligi koordinesinde hazirlanan tünel projesi, tamamlandiginda tek tüp olarak 2 bin 380 metre uzunlugunda hizmete girecek.
Bölgedeki viraj ve yokuslari ortadan kaldirarak turizme ciddi katki saglayacak tünel, uluslararasi tasimacilik yapan sürücülerin yol çilesine çare olup kazalarin önüne geçecek.
Yöreye ulasimi kolaylastirarak yerli ve yabanci turistler için bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek tünel, sürücülere yakit tasarrufu saglamanin yani sira ilçenin barindirdigi birçok turizm faaliyetine ivme kazandiracak.
Tünel, ulasima açilmasiyla Cittaslow Icra Kurulunca “sakin sehirler” agina kabul edilen Uzundere ilçesindeki Tortum Gölü, Tortum Selalesi, Yedi Göller ve Ösvank Kilisesi gibi tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecek turistler, konforlu ulasim imkanina kavusacak.“Çigin kapattigi yola Çirisli Tüneli”
Erzurum Çirisli Tüneli ve baglanti yollari ile Erzurum-Bingöl Karliova yolu hem daha güvenli olacak hem de kisalacak.
Kis mevsiminde olumsuz hava kosullari nedeniyle sürücülere geçit vermeyen Erzurum-Bingöl karayolundaki 2 bin 400 rakimli Çirisli Geçidi tünelle asilacak. Geçtigimiz Haziran ayinda ihalesi yapilan ve yer teslimi saglanan iki tüplü tünel için çalismalar yüzlerce isçi ile geceli gündüzlü devam ediyor. Erzurum-Bingöl karayolu Çirisli mevkiinde yapilacak olan 4 bin 750 metrelik çift tüp geçisi toplam 9 bin 500 metre uzunlugundaki tünel ile yol kotu 2 bin 390’lardan 2 bin 90’alara düsecek ve yolun kis aylarinda da daha az bakim maliyetleriyle açik kalmasi saglanacak. Projenin 2020 yilinda bitirilmesi hedefleniyor.Kireçli Tüneli
Tortum-Narman yolunda bulunan 2 çarpi 4 bin 375 metre uzunlugunda olan Kireçli Tüneli’nin proje çalismalari tamamlandi.
2 çarpi 4 bin 600 metre uzunlugundaki Nenehatun Tüneli proje çalismalari Karayollari 12’nci Bölge Müdürlügü tarafindan yürütülüyor. Tünelin yapimina yakin bir zamanda baslanilacak.“Dallikavak Tüneli”
Erzurum-Ispir yolunda yapilan Dallikavak Tüneli toplamda 6,2 kilometre olacak. 2019 yilinda tamamlanmasi planlanan tünelle yolda 4,4 kilometre kisalma saglanacak. 2012 yilinda yapimina baslanan olan tünel, Erzurum-Ispir yolunun en yüksek geçitlerinden biri olan Dallikavak Geçidi’nde 2 bin 359 rakimda yer aliyor.