Bugün, 23 Mayıs 2025 Cuma

Doğu Anadolu’da kar yağışı yeniden etkisini artırdı

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı yeniden etkili olmaya başladı. Yüksek kesimlerde ulaşımda aksama yaşanmaması için karla mücadele ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını s

9.03.2022 11:25:00 0
Doğu Anadolu’da kar yağışı yeniden etkisini artırdı


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı olarak geçecek. Yağışların kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde ise buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi görülecek.
Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede rüzgâr batı ve güney batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.
“Kuvvetli yağış uyarısı”
Yağışların Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Bayburt, Ardahan ve çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, eğimli bölgelerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
“Çığ uyarısı”
Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Bölge illerinde gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan’da 2, Iğdır’da 5, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Bayburt’ta 1, Kars’ta 4, Ağrı’da 3, Ardahan’da 5 derece olarak kaydedildi.
Öte yandan kar yağışının etkisini artırdığı Erzincan’ın ilçelerinde toprak damlı evlerde yaşayan vatandaşlar bacaları kardan küredi. Çocuklarda okul bahçesinde kartopu oynayarak Mart ayında yağan karın tadını çıkardılar.

Gençler türküleriyle dinleyenleri mest ettiler

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

38. Ulusal Dilbilim Kurultayı Erzurum'da başladı

Karayazı ters lale festivali başlıyor;

Uzundere'de midibüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Erzurum'da tarıma güçlü destek

"Camiye gidiyorum" diye evden çıktı, 24 saattir kayıp

Misafir kirazında hasat vakti

Kurt kulağı çiçekleri açtı

Karayazı’da hortum ve fırtına enerji hatlarını vurdu

Uzundere’nin çiçek kadınları yılda 1 milyon fide üretiyor

Cuma 19.5 ° / 6.3 °
Cumartesi 20.1 ° / 6.6 °
Pazar 19.7 ° / 5.6 °