Bugün, 25 Ağustos 2025 Pazartesi

Erzurum’da esnaf sıkı denetim

Erzurum’da halk sağlığının korunması amacıyla Ramazan Ayına yönelik denetimler artırıldı.

YEREL 31.03.2024 15:26:00 0
Erzurum’da esnaf sıkı denetim


Erzurum Tarım ve Orman Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Ticaret Müdürlüğü, Erzurum Defterdarlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Esnaf ve Sanatkârlar Odasının ilgili birimlerinin koordineli çalışmaları neticesinde; Aziziye, Aşkale, Pasinler ve Yakutiye ilçelerinde ekmek üretimi yapan 50 işletme denetlendi.
Komisyon marifeti ile yapılan denetimlerde; fiyat tarifelerinin ve muhafaza koşullarının uygunluğu, asgari teknik ve hijyenik şartlar ile ağırlık kontrolü gibi hususlar incelendi.
Yapılan denetimlerde; Yakutiye ilçesinde 3 adet, Aziziye ilçesinde 1 adet olmak üzere toplam 4 adet işletmeye Tarım ve Orman Bakanlığına kayıt yaptırmadan faaliyet gösterdikleri için 5996 sayılı Kanun'un 41'inci maddesinin (c) bendi gereği, Aziziye ilçesinde 1 adet işletmeye belirlenen asgari, teknik ve hijyenik şartlara aykırı olarak faaliyet gösterdiği için 5996 sayılı Kanun'un 41'inci maddesinin (a) bendi gereği ve Yakutiye ilçesinde 1 adet işletmeye "Çalıştırılması Zorunlu Personel" bulundurmadığı için 5996 sayılı Kanun'un 40'ıncı maddesinin (1) bendi gereği yasal işlem süreci başlatıldı.

Tekman’da korkutan yangın

Hekim ve sağlıkçıların Erzurum'daki 93 haftalık sessiz yürüyüşü sürüyor

Tarımsal üretime gençlik aşısı

ERVAK 29. Sultan Sekisi toplantısını İspir'de gerçekleştirdi

Otomobil refüjdeki boşluğa düştü

Orman köylülerine ekipman desteği

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu uyardı;

Kuşların göç rotaları belirleniyor

Gençlerin tatil adresi Yakutiye portatif yüzme havuzu

Klasik otomobil tutkunları Erzurum'da buluşuyor

Pazartesi 30.6 ° / 12.3 °
Salı 27.4 ° / 10.7 °
Çarşamba 29.6 ° / 9.8 °