Dünyada deniz seviyesinden 2000 metre yükseklikteki 7. park olan Erzurum’daki Ata Botanik Parki, sonbaharin gelmesiyle birlikte renk cümbüsüne büründü.
Erzurum-Erzincan karayolunun baslangiç noktasindaki Atatürk Üniversitesi kampüsü kavsagindan baslayan yaklasik 350 dönüm arazide kurulu olan, Dogu Anadolu’daki agaç, çiçek ve bitkilerden örneklerin toplandigi Atatürk Üniversitesine ait Ata Botanik Parki’nin ünü giderek artiyor. Sonbaharin gelmesiyle birlikte dogal güzelligiyle bilinen Ata Botanik Park adeta bir renk cümbüsü sunarken, manzarayi görmek isteyen vatandaslar botanik parkina akin ediyor. Evlenen, nisanlanan, sonbahar fotograflari çekmek isteyen ögrenciler için dogal stüdyo haline gelen parkta en güzel kareler objektiflere yansiyor. Ayrica akasya türleri, köknar, ladin, çam, ardiç, mazi türleri, ihlamur, mese türleri, üvez, sumak, hus türleri, süs meyveleri, erik, visne, armut, kiraz, dut, elma, kizilcik, kusburnu gibi onlarca bitki türünü barindiran AtaBotanik Parki’nda dünyanin yüksek rakimli bölgelerinden getirilen nadir türler de yer aliyor.
Sonbahar mevsimiyle birlikte renk cümbüsü yasanan Ata Botanik Parki’ni ziyaret eden vatandaslar, “Ekim ayinin gelmesiyle birlikte agaçlarimiz sarardi. Biz de bu güzel manzarayi degerlendirmek istedik. Çok güzel manzara var, tadini çikariyoruz” dediler.