Bugün, 22 Mayıs 2025 Perşembe

ETÜ’den 6 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları arasında

Stanford Üniversitesi tarafından her yıl gerçekleştirilen ve dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listede, bu yıl da Erzurum Teknik Üniversitesi’nden

YEREL 24.09.2024 14:25:00 0
ETÜ’den 6 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları arasında


Stanford Üniversitesi’nden Prof. Dr. John P. A. IOANNIDIS ve araştırma ekibi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı Hollanda merkezli yayıncılık şirketi Elsevier tarafından yayımlandı.
Nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeksi, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi akademik performansın baz alınarak yapılan değerlendirme ile “Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki" olarak iki farklı kategoriye girmeye hak kazanan bilim insanları belirlendi.
2023 yılında yapılan çalışmaların dikkate alınarak hazırlanan listede ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Salih Akpınar, Doç. Dr. Mehmet Bayğın, Doç. Dr. Faraz Afşar ve Fen Fakültesinden Prof. Dr. Güven Turgut "Yıllık Etki" kategorisinde listeye girerken Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden Prof. Dr. İrfan Kaymaz “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde yer aldı.

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

38. Ulusal Dilbilim Kurultayı Erzurum'da başladı

Karayazı ters lale festivali başlıyor;

Uzundere'de midibüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Tortum’da doğan her bebek için bir fidan

Çinliler sürdürülebilir enerji için Erzurum’da

Erzurum'da tarıma güçlü destek

"Camiye gidiyorum" diye evden çıktı, 24 saattir kayıp

Misafir kirazında hasat vakti

Kurt kulağı çiçekleri açtı

Karayazı’da hortum ve fırtına enerji hatlarını vurdu

Uzundere’nin çiçek kadınları yılda 1 milyon fide üretiyor

Perşembe 17.6 ° / 2.4 °
Cuma 19.5 ° / 6.3 °
Cumartesi 20.1 ° / 6.6 °