Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) tarafindan açilan ilk 1004 Programi çagrisina basvuru yapmak üzere olusturulan “3B-YIP: Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazici Imalat Teknolojileri Platformu”nda Arastirma Programi Yürütücü Kurulus (APYK) olarak yer alan Erzurum Teknik Üniversitesi, eklemeli imalat yöntemi ile yüksek katma degerli havacilik bilesenlerinin elde edilmesini saglamak üzere bu alanda önde gelen üniversiteler ve savunma sanayii kuruluslari ile is birligi yapacak.
“Yerli ve milli teknoloji hamlesine katki sunuyoruz”
Konuyla ilgili bir degerlendirmede bulunan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak: “ETÜ bünyesinde nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek ve yeni teknolojileri içinde barindiran projeler üreterek yerli ve milli teknoloji hamlesine katki sunuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle 3B-YIP Platformunda ETÜ’yü arastirma programi yürütücü kurulusu olarak temsil eden akademisyenlerimizi yürekten kutluyor basarilarinin devamini diliyorum” dedi.
3B-YIP Platformunda; Gazi Üniversitesi arastirma programi yönetici kurulus (APYÖK) olarak yer alirken, Erzurum Teknik Üniversitesi, Sabanci Üniversitesi, Aselsan, Ermaksan, Roketsan, TUSAS, TEI ve TÜBITAK-MAM da arastirma programi yürütücü kurulus (APYK) olarak yer aliyor. Proje kapsaminda, ETÜ Makine Mühendisligi Bölümü ögretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Yildiz yürütücü, Prof. Dr. Irfan Kaymaz, Prof. Dr. A. Fatih Yetim, Dr. Ögr. Üyesi I. Hakki Korkmaz ve Dr. Ögr. Üyesi Ilyas Hacisalihoglu arastirmaci olarak görev aliyor.
1004 Programi Nedir?
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) tarafindan olusturulan 1004 Programi kapsaminda, yüksekögretim kurumlari arastirma altyapilarinin Ar-Ge/tasarim merkezleri ve kamu Ar-Ge birimleri ile is birligi yaparak ihtisaslasmasi ve mükemmeliyet merkezi haline gelmesi için ulusal hedef ve politikalar kapsaminda belirlenen öncelikli alanlarda, yurt içinde yapilan, izlenebilir hedefleri olan, bilimsel nitelikli ve ticarilesme potansiyeli yüksek arastirmalar destekleniyor.