Bugün, 25 Ağustos 2025 Pazartesi

Kop Dağı'nda kar ve tipi etkili oldu

Bayburt-Erzurum kara yolundaki 2 bin 400 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde kar ve tipi etkili etkili oldu.

YEREL 5.04.2025 16:32:00 0
Kop Dağı

Meteorolojinin yüksek kesimlerde kar uyarısında bulunmasının ardından gece saatlerinde başlayan kar, yer yer etkisini sürdürüyor.
Ulaşımda aksaklık yaşanmaması adına Karayolları ekipleri, Kop Dağı güzergahında kar temizliği gerçekleştirdi. Gece saatlerinde bir anda bastıran tipi sonrası soğuk havanın da etkisiyle kar, yollarda kısmi buzlanmaya neden oldu. Tipi ve buzlanma nedeniyle Kop Geçidi'nde ulaşım kontrollü sağlanırken, bölgede bulunan ekipler, sürücüleri tipi nedeniyle uyardı. Olası bir kaza meydana gelmemesi için Karayolları ekipleri de bölgede tuzlama çalışması başlattı. Ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ekipler, gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.
Kop Dağı güzergahını kullanan Yıldıray Ata isimli sürücü ise, o anları kayıt altına aldı, tipi ve fırtınanın boyutunu gözler önüne serdi. Öte yandan, yüksek rakımlı yerlerde kar, kent merkezinde de aralıklarla sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor.

Tekman’da korkutan yangın

Hekim ve sağlıkçıların Erzurum'daki 93 haftalık sessiz yürüyüşü sürüyor

Tarımsal üretime gençlik aşısı

ERVAK 29. Sultan Sekisi toplantısını İspir'de gerçekleştirdi

Otomobil refüjdeki boşluğa düştü

Orman köylülerine ekipman desteği

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu uyardı;

Kuşların göç rotaları belirleniyor

Gençlerin tatil adresi Yakutiye portatif yüzme havuzu

Klasik otomobil tutkunları Erzurum'da buluşuyor

Pazartesi 30.6 ° / 12.3 °
Salı 27.4 ° / 10.7 °
Çarşamba 29.6 ° / 9.8 °