Alaninda uzman akademisyenler tarafindan ögretim becerilerini gelistirmek isteyen ögretim üyelerine çesitli kurslar düzenleyen ATA-ÖGEM bu kapsamda; 250 ögretim üyesine pedagojik ve teknolojik bilgilerini desteklemek amaciyla toplam 48 egitim verdi. Verilen tüm egitimlere ait bilgilendirici basili ve dijital materyaller ise ögretim üyelerinin faydalanmasi amaciyla sosyal medya hesaplarindan ve web sitesinden yayinlaniyor.
21. yüzyilda uygulanan modern yöntemler ve yaklasimlari kullanarak Atatürk Üniversitesini ögrenme ve ögretmede uluslararasi seviyede lider konuma tasimak amaciyla bu merkezin kuruldugunu vurgulayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Çomakli, dünya standartlarinda bir egitim kalitesi için olusturulan egitim merkezinin; ögretim üyelerinin analitik bir düsünceyle kendi alanlarinda yayin-arastirma yapmak ve danismanlik hizmetleri vermek gibi birçok hizmet olanagi sundugunu söyledi.
Ögrenci Merkezli Bir Egitim Tesvik Ediliyor
ATA-ÖGEM’de yapilan seminerler ve grup olarak verilen danismanlik hizmetlerinin olanaklarina dikkat çeken Rektör Çomakli sunlari söyledi: “Üniversite olarak ilkemiz, kurumsal hedefler ile önceliklere duyarli olmak. Bu kapsamda faaliyet gösteren ATA-ÖGEM, çagin gerekliliklerine uygun olarak ögrenme ve ögretme kültürünü ilerletmeyi amaçlayarak, ögrenci merkezli ve arastirma sonuçlarina dayali pedagojik uygulamalari tesvik ediyor. Merkez bünyesinde yürütülen faaliyetler araciligiyla ögretim üyelerine ulusal ve uluslararasi bilimsel anlayis dogrultusunda egitim-ögretim süreçlerinin iyilesmesi, yeniden yapilandirilmasi ve güncellemesi konularinda destek veriliyor” dedi.
“Bireysel Ögretim Stillerini Gelistiriyoruz”
“Merkezimiz, kurulusundan bu yana ögrenme ve ögretmede mükemmelligi amaçlayan kurumsal bir iklimi tesvik etmeye odaklanmaktadir” diyen ATA-ÖGEM Müdürü Prof. Dr. Yüksel Göktas, üniversite genelinde ögretim üyeleri ve ögrencilerle ortak çalismalar yürüttüklerini belirterek sözlerini söyle sürdürdü: “Ilham verici ögretimle üniversitemizin kalitesini zenginlestirecek hedeflerle yenilikler sunmaktayiz. Ögretim üyelerimize etkili, verimli, memnun edici ögretim uygulamalari, degerlendirme yöntemleri, egitim ortamlarini zenginlestirecek teknolojiler, yöntem ve teknikler ile ilgili seminerler, çalistaylar ve konferanslar düzenlemekteyiz. Ögrencilere yönelik olarak ise, pedagojinin çesitli yönlerini tanitan ve bireysel ögretim stillerini gelistirmelerine yardimci olan teknik alt yapi çalismalarini sürdürüyoruz.”