Bugün, 3 Temmuz 2025 Perşembe

Ortaokul öğrencileri projelerini yarıştırdı

8 . TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisi 22-25 Nisan 2024 tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde başladı.

YEREL 22.04.2024 17:09:00 0
Ortaokul öğrencileri projelerini yarıştırdı


ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Fuaye alanında birbirinden ilginç projelerin yarışırken, öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı. TÜBİTAK Proje Yarışmaları Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Kaymaz, öğrencilerin merak ve keşfetme isteklerinin birer sonucu olan projelerin daha yaşanabilir bir geleceğin inşasında kıymetli birer fikir olduğunu vurgulayarak, “Türkiye genelinde 12 bölgede yarışlar yapılıyor. Erzurum’u da içine alan 10 ilimiz yarışıyor. En başında 2800 proje müracaat etti. Ön inceleme sonrası proje sayısı 800 proje elendi. Sonrasında 102 proje buradaki aşamaya geldi” dedi.
8 . TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisi’nde akran zorbalığından bayat ekmeğin değerlendirilmesine, dağlarda yetişen doğal bitkilerin ilaç olarak kullanılmasından hayatı kolaylaştıran bir çok projenin görücüye çıktığı sergide, yapılacak değerlendirme sonrası 25 Nisan’da ödül alacak projeler belli olacak. Biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ve yazılım dallarında başarılı olan projeler Türkiye geneli yarışmalarda temsil edilecek.

Erzurum'da bir ayda 176 bin 149 şahıs sorgulandı

Erzurumspor top başı yaptı

Dünyanın dört bir tarafından gençler Erzurum'da buluşuyor

Başkan Sekmen’den kentsel dönüşüm mesaisi

Dünyanın dört bir tarafından gençler Erzurum'da buluşuyor

29’ncu Sultan Sekisi toplantısı için bir araya geldiler

Gazzeli öğrenciler piknikte buluştu

EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti teşekkür belgesi takdim töreni düzenlendi

Köyde geleneksel düğün coşkusu

Erzurum'da bir yılda 4 bin 160 kişi vefat etti

Perşembe 17.4 ° / 5.5 °
Cuma 13.1 ° / 5.8 °
Cumartesi 15.3 ° / 3.5 °