Tarih: 01.02.2019 10:25
Rektör Çomakli, 2023 Egitim Vizyonu Çalistayina katildi
Millî Egitim Bakanligi ile AB Türkiye Delegasyonu is birligiyle düzenlenen 2023 Egitim Vizyonu Çalistayina Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli da davetli olarak katildi. Iki gün boyunca devam eden çalistayda Türkiye’nin 2023 yili egitim hedefinde gelinen asamalar degerlendirildi.
Ankara’da düzenlenen ve birçok misafirin katilim sagladigi çalistayin açilisinda konusan Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Egitim Vizyonu ile ülkenin küresel rekabet gücü konumunu iyilestirmenin, dünya barisi ve insanlik onuru için her zaman geregini yapacak nitelikli, ahlakli insanlar yetistirmenin amaçlandigini ifade etti. Egitimde alacaklari her kararin hangi parametreleri ne sekilde etkiledigine dair simülasyonlar yaptiklarini aktaran Selçuk, aksi hâlde bugünkü çözümlerin yarinin sorunlari hâline gelebilecegini belirtti. Oyunun ortasinda ya da içinde kurali degistirmeden ilerlemeye gayret ettiklerini, uluslararasi bazi aktörlerin empoze ettigi belirsizlikleri gündemden uzak tutmak için çalistiklarini anlatan Selçuk, egitimde teori ve pratigin bir arada olmasiyla ilgilendiklerini söyledi.
Bakan Selçuk, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde 16 yilda egitimi de kapsayan pek çok konuda atilimlar yapildigina dikkati çekti. Egitimde yapilanlar için Erdogan’a tesekkür borçlu olduklarinin altini çizen Selçuk, simdi de bunlarin üzerine çalismalar insa ettiklerini anlatti. Bakan Selçuk, gelecek yillarin hatta daha sonrasinin çözümleriyle ilgilenmeye çalistiklarini kaydederek, “Egitimin bir maraton kosu oldugunu biliyoruz, egitimin 100 metre kosu olmadiginin farkindayiz. Bugünkü çocuklarimiz için elbette bir seyler yapiyoruz, yapacagiz ama dogmamis çocuklarimiz için de sorumluluklarimizin oldugunun farkindayiz. Türkiye´nin 20, 30, 40 yil sonrasi için neyi nasil hazirlayacagimizi çocuklarimiza cevap olarak hazirlamis olmak durumundayiz” ifadelerini kullandi.
Toplantiyla ilgili degerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, AB Türkiye Delegasyonu Is Birligiyle 2023 Egitim Vizyonu Çalistayinin Türk egitim sistemine birtakim degisiklikler getirecegine dikkat çekti. Çalistay sayesinde ögrencilerin potansiyellerini ortaya çikarmaya yardimci olacak çalismalar üretilecegini bu sayede degiskenlikten ziyade egitimde istikrari saglamaya yönelik adimlarin atilacagini belirten Çomakli, ülkenin daha saglikli bir egitim sistemine kavusacagini dile getirerek AB Türkiye Delegasyonu Is Birligiyle 2023 Egitim Vizyonu Çalistayinin ülkemize ve milletimize hayirli olmasini temenni etti.
Egitimde teknolojinin kazandirdigi imkânlari kullanmanin önemine deginen Rektör Çomakli, bu kapsamda üniversite bünyesinde çesitli birimlerin kurulduguna isaret ederek yapay zekâ temelli, kendi kendine ögrenen ve giderek gelisen karar destek sistemleri ile ögrenmeyi daha da kolay hale getirdiklerini kaydetti. Ülke olarak her zaman hedeflerinin büyük oldugunu, bu hedeflerin yakalanmasi için de egitimsel kaliteyi artirmanin öneminin farkinda olduklarinin altini çizen Çomakli, nitelikli ve kaliteli nüfus yetistirmenin en önemli yolunun süphesiz ki iyi bir egitim sistemine sahip olmaktan geçtigini vurguladi.
Üniversitelerin bölge ve ülke kalkinmasinda söz sahibi olan, üst düzey egitim veren, insanlarin bilgilerini artiran ve daha nitelikli hâle getiren vazgeçilmez özelliklerinin yani sira iktisadi kalkinmanin bir sonucu olarak da artan talebi karsilama noktasinda bilgi üreten ve bireylerin yasam düzeyini yükselten kurumlar olduguna dikkat çekti.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —