Tarih: 01.03.2019 10:25
Rektör Çomakli, Ispanya ziyaretinden is birlikleriyle döndü
Gerçeklestirilen ziyaret esnasinda Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli Aragon Malzeme Bilimi Enstitüsü (ICMA) hakkinda bilgi alarak, arastirma laboratuvarlarini ve birimleri inceledi.
Görüsmeler sonucunda Atatürk Üniversitesi ile ICMA arasinda ortak bilimsel çalismalarin ve hareketlilik programlarinin baslatilmasi konusunda anlasma saglandi.
Zaragoza Üniversitesi Rektörü José Antonio Mayoral, Uluslararasilasma ve Isbirliginden Sorumlu Rektör Yardimcisi Francisco Beltrn ile ICMA Direktörü Prof. Dr. Javier Campo’dan olusan Ispanyol heyet ile birlikte, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli ile Dis Iliskileri Koordinatörü Prof. Dr. Taskin Öztas, bir toplanti yaparak iki kurum arasindaki iliskilerin gelistirilmesi için anlasma imzaladilar.
Rektör Çomakli: “60 Ülkeden Çesitli Üniversitelerle Dogrudan Temas Halindeyiz”
Rektör Çomakli, Atatürk Üniversitesi ile ICMA arasindaki var olan verimli iliskisinin bir devami olarak, her iki kurum arasinda akademik düzeyde yeni isbirligi kanallari olusturmanin gerekliligini belirterek, bu amaçla ortak lisansüstü programlarin açilmasinin bir öncelik olabilecegini ifade etti.
Atatürk Üniversitesinin 60 ülkeden çesitli üniversitelerle is birligi, ortak proje, akademisyen ve ögrenci degisimi gibi konularda protokollerinin oldugunu söyleyen Rektör Çomakli, üniversitenin uluslararasilasma anlaminda ileri bir seviyeye geldigini aktardi.
Zaragoza Üniversitesi Rektörü José Antonio Mayoral, konusmasinda ICMA ile Atatürk Üniversitesi arasinda var olan mevcut iliskinin diger alanlara da genisletilmesinin öneminden bahsederek, Zaragoza Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi arasindaki iliskileri gelistirmenin her iki üniversiteye de katkida bulunacagini belirtti.
Aragon Malzeme Bilimi Enstitüsü (ICMA) Direktörü Prof. Dr. Javier Campo ise ICMA hakkinda bilgi vererek, entitünün 1985 yilinda Consejo Superior de Investigaciones Cientficas (CSIC) ile Universidad de Zaragoza arasinda ortak bir girisim olarak kuruldugunu söyledi.
Temel amacinin bilimsel arastirma yaparak teknoloji gelistirilmesine katkida bulunmak olan ICMA’da 3 farkli kampüste temel bilim ve mühendislik alanlarinda uzman 200’den fazla bilim insani ve 50’den fazla yardimci personelin görev aldigini ifade eden Campo, sanayi ve teknolojiye dönük çalismalarin hedeflendigi merkezde çalismalarin etki parametresi yüksek olan dergilerde yayinlanmasi ve ticarilesme potansiyeli yüksek patentlerin alinmasinin hedeflendigini belirtti.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —