Bugün, 16 Eylül 2025 Salı

Şehir Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘3 Kuşak Erzurum’ yoğun ilgi gördü

Şehir Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘3 Kuşak Erzurum’ yoğun ilgi gördü

KÜLTÜR SANAT 24.03.2025 20:43:00 0
Şehir Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘3 Kuşak Erzurum’ yoğun ilgi gördü


Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Erzurum Şehir Tiyatrosu’nun "3 Kuşak Erzurum" adlı yeni tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü. Murat Balkuş ve Mahmut Coşkun’un kaleme aldığı tek perdelik komedi oyununu Murat Balkuş ve Oktay Parlar yönetti.
Erzurum’un yetiştirdiği usta tiyatrocular Murat Balkuş, Oktay Parlar, Şerif Avcı ve Murat Karasungur’un baş rollerde oynadığı kahkaha komedisi kadim kentin 80, 90 ve 2000’li yıllarını konu ediniyor. Taner Yıldız, Hamit Cızoğlu, Esra Aydın, Hande Köse, Tuğçe Köse ve Mahmut Coşkun’un da etkili performanslarıyla renklenen oyunun müziklerini Metin Kara ve Yavuz Sürmeli yaptı. Elif Nalbantoğlu’nun seslendirmeleriyle katkıda bulunduğu komedi oyunu İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak sahneleniyor. Yönetmenlerden Oktay Parlar, "Tiyatro sanatçımız Murat Balkuş ağabeyimizle birlikte muhteşem bir esere imza attık. Kent merkezi ve ilçelerimizde sahnelediğimiz oyunumuz şehrin üç kuşak ve üç devrini yansıtıyor. Erzurum tadında şehir kültürü ve geleneklerimizi yansıtan oyunumuza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi.
Sanatçı Balkuş’tan Başkan Sekmen’e Teşekkür
Tiyatro Sanatçısı Murat Balkuş da, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür ederek, "Sanatın ve sanatçının en büyük destekçisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ağabeyimize gönül dolusu teşekkür ediyorum. Başkanımız beni bu güzel eserle yeniden hemşehrilerimle buluşturdu" şeklinde konuştu. Oyundaki güçlü performansıyla göz dolduran Balkuş, "Oktay Parlar kardeşimle birlikte farklı bir reji tekniği uyguladık. Yer yer epik bazen de Geleneksel Türk Tiyatromuzun tarzını yansıttığımız bu güzel eserde hem güldürdük hem de Erzurum’un o eşsiz geleneklerini seyircimizin beğenisine sunduk" diye konuştu.

İspir’de heyelanlı bölgeye müdahale başladı

Gödekmerdan: "Memur ve emeklilerin sendikalara olan umudu güveni büyük yara almıştır"

KUDAKA’dan Erzurum’daki beş projeye destek

Geçmişi 5 bin yıl öncesine dayanıyor

İspir’de heyelanlı bölgeye müdahale başladı

ESAV'da yerel kalkınma ve bölgesel teşvik bilgilendirme toplantısı

Köyde korkutan yangın kontrol altında

Duygulandıran bayrak sevdası

Erzurum yağmurla serinledi

Erzurum'da kadınlar yanlarına gelen tilkiye kadayıf dolması yedirdi

Salı 22.8 ° / 9.4 °
Çarşamba 23.7 ° / 7.6 °
Perşembe 23.5 ° / 9.4 °