Bugün, 23 Mayıs 2025 Cuma

Son 24 saatte korona virüsten 68 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 68 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 15 bin 303 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

25.03.2022 20:53:00 0
Son 24 saatte korona virüsten 68 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 25 Mart'ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, 15 bin 303 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 68 oldu. Bir günde toplam 288 bin 140 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 18 bin 965 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,32 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,07 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 146 milyon 733 bin 931'e yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye'yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa'da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Gençler türküleriyle dinleyenleri mest ettiler

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

38. Ulusal Dilbilim Kurultayı Erzurum'da başladı

Karayazı ters lale festivali başlıyor;

Uzundere'de midibüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Erzurum'da tarıma güçlü destek

"Camiye gidiyorum" diye evden çıktı, 24 saattir kayıp

Misafir kirazında hasat vakti

Kurt kulağı çiçekleri açtı

Karayazı’da hortum ve fırtına enerji hatlarını vurdu

Uzundere’nin çiçek kadınları yılda 1 milyon fide üretiyor

Cuma 19.5 ° / 6.3 °
Cumartesi 20.1 ° / 6.6 °
Pazar 19.7 ° / 5.6 °