TOBB Başkanı, İşimiz Temiz Projesi'ni genişletme ve kadın girişimciliğini güçlendirme hedeflerine vurgu yaptı

TOBB Başkanı, İşimiz Temiz Projesi'ni genişletme ve kadın girişimciliğini güçlendirme hedeflerine vurgu yaptı

EKONOMİ 21.02.2024 01:14:27 0
TOBB Başkanı, İşimiz Temiz Projesi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) liderliğinde başlatılan "İşimiz Temiz Projesi", ülke genelinde yaygınlaşmaya devam ediyor. Projeye TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla düzenlenen bir bilgilendirme toplantısında, projenin iş kollarının genişletilmesi ve ülkenin her tarafında uygulanma planları konuşuldu. Projenin amacı, yeme, içme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki küçük işletmelerin hijyen standartlarını güçlendirmek ve yerli ve yabancı tüketicilerin bu işletmelere tercih etmelerini sağlamaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı ve OPET işbirliğiyle yürütülen projede, özellikle kadın girişimciler başta olmak üzere, işletmelerde hijyen bilincinin artırılması ve turistik alanlarda hizmet kalitesinin yükseltilmesi hedeflenmektedir. Hisarcıklıoğlu, bu süreçte başarılı olan Milli Eğitim Bakanlığı'na ve eğitimlere katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Özellikle kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda bir hedef belirleyen Hisarcıklıoğlu, kadınların girişimcilik alanında daha aktif bir rol oynamaları için bir dizi öneride bulundu. TOBB Başkanı, ihalelerde kadın imalatçılara özel kotalar ayrılması konusuna dikkat çekerek, bu alanda yapılacak yatırımların kadınların iş hayatındaki pozisyonlarını güçlendireceğini ve kadınların güçlenmesinin toplumsal ve ekonomik açıdan olumlu etkiler yaratacağını belirtti.

#TOBB #İşimizTemizProjesi #hijyen #kadıngirişimcilik #türkiye

Salı 9.5 ° / 2.7 °
Çarşamba 9.3 ° / 1.9 °
Perşembe 15.5 ° / 0.8 °