Uzman Op. Dr. Seyda Atabay her geçen gün yakin görme bozuklugu hasta sayisinin arttigini ifade ederek “Ilerleyen yas ile birlikte göz içi dokularin degismesi ve esnekligini yitirmesi sebebi ile yakin görme hastaligi ortaya çikiyor “ dedi.
Göz hastaliklari Uzmani Op. Dr. Seyda Atabay okuma aliskanliginin ve görsel iletisimin gittikçe artmasindan dolayi yakin görme bozuklugunun da arttigini vurgulayarak “Kültürel gelismenin artmasi, okuma ve görsel iletisimin gittikçe deger kazanmasi ve ayni zamanda aktif çalisma hayatinin gerekliligi nedeniyle her geçen gün yakin görme problemi yasayan hasta sayimiz artmaktadir. Iletisimimizde en çok ihtiyaç gördügümüz seylerden biri okumak, rahat okumak, hizli okumaktir. Ilerleyen yas ile birlikte göz içi dokularin degismesi ve esnekligini yitirmesi sebebi ile yakin görme bozulmaktadir. Yaklasik 40 yasinda yakin görmede bozulmalar olusmaktadir. Çok okuyan bir kisi bu rahatsizligi 40’li yaslarin basinda hissederken, yakin okuma ile çok isi olmayan bir baska kisi 50 yasinda yakin görmede zorlandigini hissedebilmektedir. Henüz çok aktif döneminde olup is yasaminda sürekli okuma geregi olan kisi için bu durum oldukça zordur. “ seklinde konustu.
Göz hastaliklari Uzmani Op. Dr. Seyda Atabay yakin görme bozuklugunun tedavi sürecinin önemli oldugunu belirterek “ Yasamin ve çalisma hayatinin uzamasi ile birlikte aktif dönemlerinde yakin görme sorunu yasamak istemeyen pek çok kisi bu zorlugun üstesinden gelmek için tedavi arayisinda bizlere basvurmaktadir. Burada yapilacak en basit tedavi gözlüktür. Gözlük haricinde kontakt lens tedavisi veya cerrahi tedavi seçenekleri mevcuttur. Gözlük kullanmak istemeyen hastalarimiza yapilabilecek en uygun alternatif tedavi seklini her hastamizi ayrintili degerlendirerek belirlemekteyiz. Hastanin yasi, beklentileri, meslegi seçilecek tedavide göz önünde bulundurulmasi gereken durumlardir” dedi.