Mesut GÜLREK


Erzurum'da Seçim Yarışı Hızlanıyor

Erzurum'da Seçim Yarışı Hızlanıyor


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 20 ilçenin belediye başkanlığı için yapılacak olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sayılı günler kala, siyasi partiler aday belirleme sürecinde yoğun bir tempoya girdi. AK Parti, CHP, MHP, DEM Parti, İYİ PARTİ, SAADET Partisi, Yeniden Refah Partisi, Vatan Partisi, DP, BTP, TKP, DSP, DEVA ve Zafer Partisi gibi birçok parti bu önemli seçimde yarışacak.

Yaklaşan seçimler öncesinde Erzurum'daki siyasi atmosfer henüz tam olarak ısınmadı. AK Parti, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklarken, İspir, Uzundere ve Olur ilçeleri için aday göstermeme kararı aldı. Bu ilçelerde Cumhur İttifakı kapsamında MHP İspir'de Ahmet Coşkun, Uzundere'de Sinan Adın ve Olur'da Vedat Ergün'ü aday olarak belirledi. AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala'nın bu cumartesi günü Erzurum'a yapacağı ziyarette diğer ilçe adaylarının isimlerini açıklaması bekleniyor.

CHP ise Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak mimar Atlıhan Atilla'yı ilan etti, ancak diğer ilçelerin adayları henüz açıklanmadı. İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce milletvekili adayı olan kurucu üyesi eczacı Canan Uçar'ı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyurdu. İYİ Parti'nin Erzurum'daki 7 ilçe için adayları ise şöyle sıralandı: Palandöken'de Ömer Özden, Narman'da  Ahmet Yücel İşleyen, İspir'de Nizamettin Aras, Tortum'da Cevdet Küçük, Uzundere'de Salim Özdil, Çat'ta Muhammet Kaya ve Şenkaya'da Şentürk Alver.

Yeniden Refah Partisi de 2024 Erzurum belediye başkan adaylarını açıkladı. Büyükşehir belediye başkan adayı olarak Adnan Bozan'ın ismi öne çıksada resmiyet kazanmadı yanı sıra Narman, Oltu, Tortum, Uzundere ve Yakutiye ilçe adayları gibi isimler parti tarafından belirlendi. Büyük Birlik Partisi ise Uzundere için aday olarak daha önce belediye başkanlığı yapan Halis Özsoy'u açıkladı. DEM Parti, ise Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Tekman ilçelerinde kadın adaylarla yarışacak.

DEVA Partisi'nin Palandöken ilçesi için adayı Emre Okumuş olurken, diğer partiler henüz tam aday listelerini oluşturabilmiş değil. Seçmenlerin gözlemine göre bazı partilerin aday bulmada zorlandığı ve henüz bir faaliyette bulunmadıkları görülüyor. AK Parti'nin adaylarını açıklamasının ardından diğer partilere geçiş yapacak isimlerin ortaya çıkması muhtemel görünüyor.