Feridun Fazıl Özsoy


REKTÖR , BOŞ DURMUYOR..

REKTÖR , BOŞ DURMUYOR..


 

Atatürk Üniversitesi’nin Rektöründen söz ediyorum.

Hiç boş durmuyor, adeta pire gibi bir o yana, bir bu yana koşturup duruyor. 

Üniversitesini daha ileriye taşımak için büyük çaba ortaya koyuyor.

Aslına bakarsanız Rektörlüğü bırakacağı günü beklese kimse kalkıp da bir şey diyemez... 

Fakat o, bunu tercih etmiyor.

Gücünü sonuna kadar kullanıyor.

***

Rektör Çomaklı’dan yeni iş birliği adımı 

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Kazakistan’a akademik bir ziyaret gerçekleştirerek burada farklı üniversite ve kurumların yetkilileriyle görüştü.

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi vizyonu doğrultusunda dünya üniversiteleri ile iş birliği anlaşmalarını genişletmek amacıyla Kazakistan’a giden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı burada; üniversiteler arası bölge araştırmaları, toplumsal araştırmalar ve inovasyon, toplumsal kalkınma, kültür ve medeniyet araştırmaları, saha araştırmaları, sözlü tarih araştırmaları, kent, çevre ve yerel yönetim araştırmaları ile dil eğitimi uygulama ve araştırmaları alanlarında ortak proje ve faaliyetler yürütülmesi adına protokoller imzalıyor.

Agrotechnical Üniversitesinde ise tarım ve teknoloji alanlarında iş birliği fırsatları değerlendirildi. Atatürk Üniversitesi ve Agrotechnical Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma ile iki üniversite arasında ortak araştırma projelerinin yürütülmesi, akademik personel ve öğrenci değişim programlarının hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

 Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Kazakistan ziyaretini değerlendirirken, 

"Bu ziyaret, iki ülke arasındaki akademik ve kültürel bağları güçlendirmek açısından büyük bir adım. İmzalanan anlaşmalar hem Atatürk Üniversitesine hem de Kazakistan'daki üniversitelere büyük katkılar sağlayacaktır. Bu iş birliklerinin, eğitim ve araştırma alanında yeni fırsatlar sunacağına yürekten inanıyorum" 

Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Comaklı’nın koltuğu için çok sayıda akademisyen YÖK’e müracaat etti. Hepsine başarılar diliyoruz...

İşte müracaat eden adaylar;

Remzi Şahin, Yavuz Selim Sağlam, Süleyman Çiğdem, Eyüp Şimşek, Ömer Selim Yıldırım, Gökhan Ömeroğlu, Fahri Yavuz, Osman Nuri Ata, Yasin Kurban, Erol Yıldırım, Yüksel Özdemir, Önder Çalmaşur, Recep Orbak, Mustafa Erat, Yücel Kadıoğlu, Kemal Doymuş, Yüksel Göktaş, Necip Fazıl Kishalı, Aslan Gülcü, Ahmet Hacımüftüoğlu, Murat Çelik, Cavit Yeşilyurt, Ahmet Kızıltunç, Serkan Yıldırım, Lokman Turan, Muhammet Kızılgeçit, Erdal Aydoğan, Vecihi Yiğit, Ali Sinan Bilgili, İlhami Gülçin, Faris Karahan, Yunus Berkli, Mevlüt Özben, Alparslan Dilsiz, Ali Şahin, Yusuf Akan, Ufuk Şimşek, Mutlu Kundakçı, Vedat Dağdemir, Esabi Başaran Kurbanoğlu, Tevhit Karacalı, Abdulkadir Cüneyt Aydın, Muhlis Macit, Mehmet Serdar Erciş, Ayhan Çelik, Ertan Yıldırım, Ahmet Erdoğan, Turgut Göğebakan, Nihat Kılıç, Mustafa Atasever, Serdar Sevimli, Muhammet Dursun Kaya, Ahmet Şahin Zaimoğlu, Reşat Acar, Ahmet Gökhan Yazıcı, Muhammed Atamanalp, Saltuk Buğrahan Ceyhun, Mükerrem Kaya, Ömer Gündoğdu. Fatih Coşkun Ertaş, Abdulmecit Kantarcı, Zeynep Karaman Özlü, Songül Cömertkılıç, Fatma Gecikli, Hayrunissa Nadaroğlu,Medine Güllüce, Nesrin Yıldız, Zeynep Yeşil ve Meltem Alkan Melikoğlu